Diaconale Hulp

Binnen de gemeente
Soms kom je praktische problemen tegen waar je zelf niet direct een oplossing voor hebt: werkloosheid, ziekte, specifieke zorgen met betrekking tot de kinderen, huwelijksmoeilijkheden, noem maar op. In allerlei situaties willen de diakenen met raad en daad voor u klaar staan.

In Hoofddorp en Floriande
Ook aan de nood in Hoofddorp willen we iets doen. Daarom zijn de diakenen betrokken bij de huwelijkscursus en gezinscursus. Juist in huwelijken en gezinnen lopen veel mensen in onze stad tegen moeilijkheden op. Maar er wordt ook aan gewerkt om voor jongeren iets te kunnen betekenen. Te denken valt dan aan de Sonrise-sportweek in de zomer en aan de Dugout, een mobiele ontmoetingsplek voor jongeren in de wijk elke even week op vrijdagavond naast het Haarlemmermeerlyceum.

Wereldwijd
Op allerlei plaatsen in de wereld is sprake van honger, armoede, onrecht en epidemieen. Vanuit onze kerk willen we een bijdrage geven om aan de nood in deze wereld iets te doen. Verschillende projecten worden ondersteund waaronder een jaarlijks voedselinzamelactie voor Oost-Europa in samenrwking met de Stichting Dorcas.

Oppascentrale
Door de diakenen is een oppascentrale opgezet. Deze biedt voor gemeenteleden en gasten de mogelijkheid om aan activiteiten in de gemeente deel te nemen. Voor verdere informatie kunt u aan de rechterkant contact met ons opnemen.


U bent hier: Activiteiten Omzien naar elkaar Diaconale Hulp