KAB

Kinderprogramma

Kom Aan Boord   

Elke zondagochtend staat een team van medewerkers klaar om kinderen van 4-12 jaar het 'mooiste uur' van de week te bezorgen! We vinden het belangrijk dat de kinderen bijzondere aandacht krijgen. In Marcus 10 lezen we dat Jezus het belangrijk vindt dat kinderen met hem in contact komen. Elk kind telt dus Kom Aan Boord!

De kinderen worden in schoolgroepen ingedeeld, zodat er voor elk kind aandacht en zorg is.

De matrozen en de kapiteins komen elke week bij elkaar, de zeeverkenners komen twee keer per drie weken aan boord. Er wordt gebruikt gemaakt van de klaslokalen die in de gang tegenover de kapstokken te vinden zijn. Vanaf 9.50 uur kunnen de kinderen zich even vermaken met een spelletje en om 10.00 uur gaan ze aan boord!

KAB3

Voor alle groepen wordt materiaal van 'Promiseland' gebruikt. Voor advent en Kerst (en soms voor de lijdenstijd en Pasen) gebruiken wij vaak de methode 'Vertel het maar', in de adventsperiode beginnen de kinderen in de kerk en beleven ze samen met de gemeente het adventsprogramma. Hetzelfde geldt voor de lijdenstijd.

 

KAB1

Verstekelingen, Creche
 

Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) is er elke ochtenddienst oppas aanwezig.

Matrozen, onderbouw

Voor de kinderen van groep 1, 2 en 3 van de basisschool is er een apart programma. Gezamenlijk krijgen de kinderen op eigentijdse wijze een bijbelverhaal te horen en wordt er gezongen. Daarna is er tijd voor een verwerking van het thema van die week, door middel van een leuk spel of een werkje.

Kapiteins. middenbouw

Kinderen van groep 4, 5 en 6 vormen de kapiteins. Er wordt een bijbelverhaal verteld op hun niveau. Daarna wordt er over het thema doorgepraat en wordt er een verwerking van het bijbelverhaal gedaan. Soms wordt er extra aandacht besteed aan het leren van mooie kinderliederen en iedere KABochtend krijgen zij een spannende verwerking van het thema.

Zeeverkenners, bovenbouw

De zeeverkenners gaan voor het 'echte werk'. Kinderen uit groep 7 en 8 zetten we aan het werk nadat ze een bijbelverhaal gehoord hebben. Ze krijgen opdrachten om de bijbel te verkennen en/of gaan in gesprek met elkaar onder leiding van een van de teamleden. Er is veel aandacht voor de geloofsontwikkeling in de grote wereld waarmee ze steeds meer te maken krijgen. Als de kinderen de basisschool verlaten, verlaten ze ook het programma van Kom Aan Boord. Hier wordt bijzondere aandacht aan gegeven in de kerkdienst en al deze kinderen krijgen een eigen jongerenbijbel mee. Eens per 3 weken is er voor de zeeverkenners geen Kom aan Boord, zij wonen dan de kerkdienst bij.

 

 

U bent hier: Kerkdiensten kerkdiensten Kinderprogramma