Youth Alpha

Youth Alpha

Iemand noemde Youth Alpha "de leukste manier om meer over het geloof te weten te komen".

Waarom Youth Alpha?   
Veel jongeren zijn in onze tijd op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. Youth Alpha is een cursus waar je in een relaxte sfeer daar meer over aan de weet komt.

Wat is Youth Alpha? 
Youth Alpha is een kennismakingscursus met het christelijk geloof. Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren bezig met allerlei vragen over het christelijk geloof.

Hoe ziet een Youth Alpha-avond eruit?
Een Youth Alpha-avond begint altijd met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens wordt het thema geïntroduceerd en is er gelegenheid om daarover in kleine groepen van gedachten te wisselen. Daarna is er meestal gelegenheid om nog iets te drinken. Halverwege de cursus ga je met je groep een weekend weg. Tijdens dat weekend staan de persoon en het werk van de heilige Geest centraal. Als afsluiting van de Youth Alpha wordt een feestelijke slotavond georganiseerd. 

Welke onderwerpen komen aan de orde?
Tijdens tien avonden en een weekend ben je me met een groep jongeren bezig met vragen als: Wie is Jezus? Waarom en hoe zou ik de bijbel moeten lezen? Wat is bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe leidt God ons? Geneest God vandaag nog? Hoe zit het met de kerk?

Voor wie is Youth Alpha?  
D
e Youth Alpha is voor jongeren vanaf 14 jaar. Wij proberen de cursus aan te bieden in twee leeftijdsgroepen. Zowel in het voorjaar als in het najaar.

Materiaal en kosten   
A
an de cursus zelf zijn geen kosten verbonden. Voor het weekend wordt misschien een kleine bijdrage gevraagd.

Data en plaats  
 

 

 

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of 06-52199649. Je kunt je ook aanmelden via de website.

 

 
-->
U bent hier: Activiteiten Jeugd Youth Alpha