Alpha cursus

Alphacursus

Waarom de alphacursus?
Veel mensen zijn in onze tijd op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. Ze ervaren dat er toch 'meer' moet zijn. De alphacursus wil in een open en gastvrije sfeer de mogelijkheid bieden om meer over het christelijk geloof aan de weet te komen.

Wat is de alphacursus?
De alphacursus is een kennismakingscursus met het christelijk geloof. In tien avonden en een weekend  worden een aantal basisprincipes uitgelegd. De cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan anderhalf miljoen mensen in meer dan 100 landen deze Alpha-cursus gevolgd. Overal zijn mensen enthousiast.

Hoe ziet een alpha-bijeenkomst er uit?
Een alpha-bijeenkomst begint altijd met een gezamenlijke maaltijd. Vervolgens wordt het thema geintroduceerd en is er gelegenheid om daarover in kleine groepen van gedachten te wisselen. Daarna is er meestal gelegenheid om nog iets te drinken. Halverwege de cursus ga je met je groep een weekend weg. Tijdens dat weekend staan de persoon en het werk van de heilige Geest centraal. Als afsluiting van de alpha wordt een feestelijke slotbijeenkomst georganiseerd. 

Welke onderwerpen komen aan de orde?
Tijdens tien bijeenkomsten en een weekend komen vragen aan de orde als: Wie is Jezus? Waarom en hoe zou ik de bijbel lezen? Wat is bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe leidt God ons? Geneest God vandaag nog? Hoe zit het met de kerk? 

Voor wie?
Voor ieder die meer wil weten van het christelijk geloof. 

Materiaal en kosten
Alle deelnemers krijgen een werkboek. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Er wordt wel een kleine bijdrage voor het weekend gevraagd.

Data en plaats
Op dit moment is er geen cursus gepland.

 

U bent hier: Activiteiten Cursussen Alphacursus